3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialDouă adolescente nu au fost lăsate să urce la bordul unui avion...

Două adolescente nu au fost lăsate să urce la bordul unui avion United Arilines, din cauză că purtau colanți

Două adolescente nu au fost lăsate să se îmbarce într-un avion al companiei United Airlines, duminică, din cauză că erau îmbrăcate în colanți, informează Reuters.

După ce informația a stârnit nemulțumiri pe rețelele de socializare, un purtător de cuvânt al companiei aeriene a precizat că tinerele nu au respectat codul vestimentar, impus călătorilor care beneficiază de un permis special de călătorie. Astfel, purtătorul de cuvânt al companiei, Jonathan Guerin, a explicat că adolescentele nu ar fi fost oprite dacă ar fi plătit biletele de avion.

„Fetelor li s-a comunicat că nu se pot îmbarca până când nu își schimbă hainele. Ele au înțeles și au fost de acord”, a spus Guerin, precizând că, din acest motiv, fetele, care erau însoțite de un adult, au pierdut zborul.

Chiar dacă cei trei pasageri nu au reclamat modul în care au fost tratați, o altă turistă, Shannon Watt, care a auzit discuția, a stârnit un scandal pe rețelele de socializare, unde a postat mai multe mesaje în care acuza compania de sexism.

„Acest comportament e sexist. Să nu mai precizăm că familiile erau în stare de șoc”, a scris ea, pe Twitter.

Drept reacție, numeroase femei au criticat decizia companiei. De exemplu, modelul Chrissy Teigen a scris, pe Twitter: „Am zburat cu United Airlines fără să port pantaloni. Aveam un top, care ținea loc de rochie. Data viitoare, voi purta doar blugi și un top”, a afirmat ea.

Ulterior, compania preciat, într-un comunicat de presă: „Către clienții noștri: colanții voștri sunt bineveniți la bord”. Totodată, în document explicau interdicțiile impuse. 

Astfel, politica United Airlines intrzice hainele care lasă la vedere lenjeria intimp, hainele pentru plajă, pijamalele, fustele mini, pantalonii scurți sau hainele rupte sau murdare. Reuters precizează că, de obicei, interdicția se aplică celor care călătoresc în baza unui permis special de călătorie. De acesta beneficiază angajații companiei, membrii familiilor lor sau prieteni, astfel că interdicția nu li se aplică și călătorilor care plătesc biletele de avion.

În SUA, popularitatea colanților a stârnit numeroase controverse, astfel că piesele vestimentare sunt considerate inadecvate, în anumite circumstanțe. De exemplu, anumite școli au interzis purtarea lor în timpul cursurior.

 

 

 

Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă