20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialIntervenția în Siria i-a crescut popularitatea lui Putin la aproape 90%

Intervenția în Siria i-a crescut popularitatea lui Putin la aproape 90%

Popularitatea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, a atins recordul de aproximativ 90 la sută, în contextul deciziei de a interveni militar în Siria, spre nemulţumirea Occidentului. Potrivit sondajului realizat de Institutul VTsIOM, Vladimir Putin are în prezent o popularitate de 89,9 la sută, comparativ cu 89,1 la sută în luna iunie, arată Mediafax.

Liderul de al Kremlin a cunoscut o creștere spectaculoasă a popularității ajungând la aproape 90% în contextul în care în ianuarie 2012, popularitatea liderului rus era de 58,8 la sută.

“Atingerea acestui nivel de susţinere populară are legătură în primul rând cu evenimentele din Siria, unde Rusia a lansat raiduri aeriene împotriva teroriştilor”, explică Institutul VTsIOM.

Aviaţia militară rusă a efectuat, în ultimele săptămâni, peste 700 de raiduri aeriene în Siria, vizând 690 de obiective teroriste.

Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Cele mai citite

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă