9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialÎntrevedere istorică între Papa Francisc și Patriarhul Kiril

Întrevedere istorică între Papa Francisc și Patriarhul Kiril

Papa Francisc se va întâlni, pentru prima dată, cu Patriarhul Kiril al Moscovei, săptămâna viitoare, a anunţat vineri Vaticanul, citat de DPA şi AFP, conform Agerpres. 

Discuţiile vor avea loc la data de 12 februarie pe aeroportul din Havana, Cuba, unde Francisc va face o oprire înaintea unei vizite oficiale în Mexic. 

Kirill era aşteptat deja să viziteze insula din Caraibe, a indicat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, citat de DPA. 

Această întrevedere va fi "prima întâlnire din istorie" de la schisma din 1054 între un patriarh al Bisericii Ruse şi capul Bisericii Catolice, a indicat Vaticanul. 

Mitropolitul Hilarion, numărul doi în ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse, a confirmat vineri, la Moscova, întâlnirea patriarhului Kirill cu papa Francisc, la 12 februarie.

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă