11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIntrusul de la Casa Albă spune că e nevinovat

Intrusul de la Casa Albă spune că e nevinovat

Omar Gonzalez, intrusul de la Casa Albă care a intrat în clădire sfidând toate măsurile de securitate a pledat nevinovat în faţa unei judecătoare, la Washington, relatează Mediafax care citează AFP.

Bărbatul a fost oficial acuzat în faţa judecătoarei Deborah Robinson de pătrundere ilegală într-un edificiu protejat, port de armă periculoasă şi posesie ilegală de muniţii.

Îmbrăcat într-un combinezon de culoare portocalie, acuzatul, în vârstă de 42 de ani, a pledat nevinovat pentru cele trei capete de acuzare, în cursul celei de-a doua înfăţişări în instanţă. El a fost menţinut în arest de către judecătoarea Robinson şi riscă o pedeapsă de până la 16 ani de închisoare.

Avocatul său, David Bos, a refuzat ca acuzatul să fie supus unei expertize psihiatrice.

"Credem că o evaluare a responsabilităţii sale penale este lipsită de fundament", a declarat avocatul în cursul audierii. El a apreciat, în faţa unor jurnalişti, că această expertiză ar fi "o intervenţie în câmpul apărării".

Prin urmare, judecătoarea şi-a supendat decizia, în aşteptarea unor noi argumente ale părţilor. Următoarea audiere a fost fixată pentru data de 21 octombrie.

Omar Gonzalez, în vârstă de 42 de ani, a sărit gardul Casei Albe şi a parcurs peste 60 de metri pe peluză, după care a intrat în clădirea Preşedinţiei SUA prin zona North Portico. El avea un cuţit pliabil în buzunar, mai scrie Mediafax.

Preşedintele american Barack Obama nu mai era la Casa Albă în momentul incidentului. Barack Obama, fiicele lui şi un prieten părăsiseră Casa Albă cu patru minute înainte, îndreptându-se cu elicopterul spre reşedinţa de la Camp David (Maryland), unde familia prezidenţială a petrecut weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.

În momentul în care a fost imobilizat, intrusul, care suferă de stres posttraumatic după reîntoarcerea din Irak, i-a spus unui agent că era "preocupat de faptul că situaţia din Statele Unite se agravează şi că trebuia să îl sesizeze pe preşedintele Obama pentru a informa populaţia".

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă