10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialInundații în Germania. Trei persoane, între care și un pompier, au murit

Inundații în Germania. Trei persoane, între care și un pompier, au murit

Germania se confruntă cu inundații, în aceste zile. Trei persoane au murit şi mai multe au fost rănite din cauza ploilor abundente care au avut loc în noaptea de duminică spre luni.

În oraşul Schwäbisch Gmünd, situat în apropiere de Stuttgart, un pompier a murit încercând să salveze un bărbat, probabil de asemenea mort, într-o gară inundată, au informat autorităţile din oraş, potrivit Mediafax.

În oraşul Weissbach, situat mai la nord, un bărbat de şaizezi de ani a murit înecat într-un garaj subteran. Ministerul regional din landul Bade-Wurtemberg a anunţat că mai multe persoane au fost rănite.

În noaptea de dumincă spre luni au avut loc furtuni şi ploi abundente care au provocat daune substanţiale în landul Bade-Wurtemberg.

Echipe de interveţie au ajutat la salvarea mai multor persoane care au rămas blocate în maşini acoperite de apă.

În Braunsbach, nivelul crescut al unui râu a provocat inundaţii care au distrus o casă şi au deteriorat multe altele, potrivit agenţiei germane DPA.

Un responsabil al districtukui Schwäbisch Hall spune că toată cantitatea de apă care a căzut în ultimele ore este echivalentă cu cea din urma unor ploi care ar fi căzut, în mod normal, timp de mai multe luni.

Aproximativ 7.000 de pompieri, poliţişti şi membrii ai echipelor de salvare au ajuns în regiune, potrivit ministerului regional, care a mai anunţat că au avut loc 2.000 de intervenţii.

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă