11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportIohannis le recomandă israelienilor și palestinienillor să aibă încredere între ei

Iohannis le recomandă israelienilor și palestinienillor să aibă încredere între ei

Președintele Klaus Iohannis consideră că lucrul cel mai important în relația dintre israelieni și palestinieni este "restabilirea încrederii".

Șeful statului român a făcut această declarație joi, cu prilejul vizitei sale în Palestina, în prezența preşedintelui Mahmoud Abbas.

Cei doi șefi de stat au avut convorbiri tete-a-tete şi au susținut o declaraţie comună de presă. Klaus Iohannis și soția lui, Carmen Iohannis vor participa şi la un dejun oferit de preşedintele Palestinei.

Cu o zi înainte, Klaus Iohannis a fost în vizită în Israel. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a vorbit la telefon cu românul rănit în atentatul de la Tel Aviv şi că acesta se simte relativ bine. 

"Am vorbit cu el mai devreme. Am vrut să ştiu de la el cum se simte. Este slăbit. A avut loc o intervenţie chirurgicală, se simte relativ bine, este stabil", a spus Iohannis. 

Şeful statului a precizat că românul rănit marţi seara în atentatul de la Tel Aviv se află în Israel pentru un proiect de cercetare. "Mi-a spus că este aici pentru un proiect de cercetare şi l-am invitat, după ce se face bine şi vine în ţară, să mă viziteze să-l văd", a adăugat Iohannis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă