13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialIRAK: Parlamentul, luat cu asalt de manifestanţi

IRAK: Parlamentul, luat cu asalt de manifestanţi

Cunoscuţi şi apropiaţi ai soldaţilor din forţele de securitate irakiene dispăruţi în cursul ofensivei împotriva grupării Statul Islamic au luat cu asalt, marţi, clădirea Parlamentul din Bagdad şi au început să protesteze, a anunţat AFP, preluat de Mediafax.

Ei au rupt mai multe scaune de la cafeneaua Parlamentului şi au atacat câţiva deputaţi care se aflau acolo, precum şi alţi angajaţi. Forţele de ordine au încercat să-i scoată din clădire pe manifestanţi, care cer să afle ce s-a întâmplat cu apropiaţii lor.

Aproximativ 1.700 de soldaţi s-au predat în iunie rebelilor din cadrul grupării Statul Islamic, care au lansat la 9 iunie o ofensivă ce le-a permis să ocupe vaste teritorii în cinci provincii irakiene. Gruparea islamistă a publicat ulterior fotografii care păreau să prezinte execuţia a zeci de bărbaţi îmbrăcaţi civil într-o zonă deşertică, afirmând că a ucis sute de persoane în total.

Parlamentul urma să discute acest subiect marţi, dar manifestanţii au pătruns în clădire înainte de deschiderea sesiunii, care a fost amânată pentru miercuri.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă