12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialIran: Manevre militare de amploare la sfârşitul lui decembrie

Iran: Manevre militare de amploare la sfârşitul lui decembrie

Iranul a anunțat că la sfârşitul lui decembrie va efectua manevre militare de amploare până în Golful Aden, potrivit comandantul Marinei, acesta cerând ca forţele străine să "părăsească zona" pentru a evita producerea vreunui incident.

"Aceste manevre, denumite Mohammad Rassoul Allah (Mohammed, mesagerul lui Allah), vor avea loc în perioada 25-31 decembrie, între Strâmtoarea Ormuz şi Paralela 10 Nord, mai sus de Golful Aden", a spus amiralul Habibollah Sayari, citat de agenţia oficială Irna, scrie Mediafax.

Vaste teritorii din provinciile Sistan-Baluchestan şi Hormozgan (sud-est) vor face parte de asemenea din zona de manevre.
"Capacitatea balistică a Iranului va fi expusă în cursul acestor exerciţii, cu lansarea unor rachete" de diferite tipuri şi utilizarea mai multor modele de avioane fără pilot, a adăugat el.

El le-a cerut forţelor străine să "părăsească zona" în timpul exerciţiilor, pentru a evita producerea vreunui incident, subliniind, totodată, că aceste manevre nu vor reprezenta vreun "pericol pentru forţele străine stabilite în Golful Persic", o aluzie la Flota a V-a americană, instalată în Bahrain.

Aceste exerciţii vor avea loc într-o zonă de 2,2 milioane de metri pătraţi, potrivit Irna. Este pentru prima oară când Iranul anunţă desfăşurarea unor manevre atât de departe de frontierele sale, mai arată sursa citată.

Ultimele manevre navale ale Iranului datează din mai 2013. Teheranul nu a desfăşurat manevre militare de amploare de la alegerea preşedintelui moderat Hassan Rohani în iunie 2013.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă