25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialIranul a testat o nouă rachetă de precizie

Iranul a testat o nouă rachetă de precizie

Iranul a testat cu succes o nouă rachetă balistică de precizie, a anunţat duminică ministrul iranian al Apărării, Hossein Dehghan, ceea ce sugerează că Teheranul a făcut progrese în încercarea de a îmbunătăţi precizia bateriilor sale de rachete, relatează Reuters în pagina online.

"Racheta Emad este capabilă să atingă ţinte cu un nivel ridicat de precizie şi să le distrugă complet", a declarat Dehghan, conform Mediafax.

Anthony Cordesman, un cercetător de la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, a scris în ianuarie că Emad va avea o rază de acţiune de 1.700 de kilometri, o precizie de 500 de metri şi o sarcină utilă de 750 de kilograme.

Aceasta este o variantă a rachetei Shahab-3, aflată în serviciu din 2003, care are o rază de acţiune similară, dar o precizie de numai 2.000 de metri.

"Emad reprezintă un salt major în ceea ce priveşte precizia. Aceasta are un sistem avansat de ghidare şi control", a declarat un expert israelian în domeniul rachetelor, Uzi Rubin.

Dehghan a precizat că noua armă va intra în dotarea unităţilor de rachete în "viitorul apropiat".

Cele mai citite

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Dan Negru: “Schimbările şi noutăţile au distrus piaţa de televiziune de la noi”

Dan Negru, renumitul realizator TV, a dat startul noului sezon al emisiunii "Jocul cuvintelor" pe Kanal D, aducând în atenția publicului o serie de...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...
Ultima oră
Pe aceeași temă