10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIranul a trimis avioane fără pilot şi material militar în Irak

Iranul a trimis avioane fără pilot şi material militar în Irak

Iranul a trimis în secret avioane fără pilot de supraveghere şi material militar în Irak, pentru a ajuta Bagdadul în lupta contra insurgenţilor sunniţi, a afirmat miercuri cotidianul The New York Times, citat de AFP și preluat de Mediafax.

O "flotă mică" de avioane fără pilot de tip Ababil a fost trimisă spre baza aeriană Al-Rachid, în apropiere de Bagdad, a anunţat cotidianul în ediţia sa electronică, citând oficiali americani sub protecţia anonimatului.

Potrivit The New York Times, Teheranul a creat la această bază un centru de interceptare a comunicaţiilor. De asemenea, Iranul ar fi trimis zilnic echipament militar şi provizii în Irak. "Este vorba de o cantitate substanţială" de material militar, potrivit unui oficial, mai scrie sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf a declarat "că nu poate comenta informaţiile apărute în presă" cu privire la acest subiect.

Teheranul a consolidat recent măsurile de securitate în zonele de la frontiera cu Irakul, unde insurgenţii sunniţi aflaţi sub conducerea islamiştilor din gruparea Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) au lansat la 9 iunie o ofensivă fulgerătoare, iar armata a fost plasată în "stare de alertă" la frontieră.

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă