15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIranul lansează manevre militare de amploare

Iranul lansează manevre militare de amploare

Forţele armate iraniene au început joi manevre militare de amploare în sud-estul ţării şi în Marea Oman, de la strâmtoarea Ormuz până la Golful Aden, a anunţat presa locală, citată de AFP.

Aceste exerciţii vor dura şase zile, timp în care vor fi testate diferite tipuri de rachete şi drone.

Aproape 13.000 de soldaţi vor participa la aceste manevre denumite Mohammad Rassoul Allah (Mohammad, mesagerul lui Allah), au anunţat oficiali militari. Ele se vor desfăşura într-o zonă de 2,2 kilometri pătraţi, potrivit agenţiei oficiale Irna. Este prima dată când Iranul organizează manevre militare maritime atât de departe de coastele sale.

Provinciile Sistan-Baluchistan şi Hormozgan (sud-est) vor face parte din zona de manevre, la care vor participa forţele terestre, aeriene, Marina şi Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului, plasată sub comandamentul direct al ghidului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

"Unul dintre obiectivele acestor manevre este creşterea capacităţii defensive a ţării" şi de a "transfera experienţa tinerilor" militari, a afirmat la postul public de televiziune generalul Abdolrahim Moussavi, care comandă exerciţiile.

Aceste manevre urmează să se încheie printr-o paradă la 30 decembrie.

Săptămâna trecută, comandantul Marinei, amiralul Habibollah Sayari, a cerut forţelor străine să "părăsească zona" pe perioada exerciţiilor pentru a evita orice incident şi a subliniat că manevrele nu reprezintă "nici un pericol pentru forţele străine din Golful Persic", într-o aluzie la Flota a V-a americană cu baza în Bahrain.

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă