13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialISIS ameninţă cu noi atentate SUA şi Europa. Ungaria, în vizorul teroriştilor

ISIS ameninţă cu noi atentate SUA şi Europa. Ungaria, în vizorul teroriştilor

Reţeaua teroristă Stat Islamic ameninţă că va comite noi atentate în Statele Unite şi în ţări europene, menţionând Ungaria şi Portugalia, Guvernul de la Budapesta anunţând că ia în considerare ameninţările.

Gruparea islamistă a formulat, într-o nouă postare video de propagandă, ameninţări suplimentare după atentatele sinucigaşe comise pe 22 martie la Bruxelles şi soldate cu cel puţin 35 de morţi şi peste 300 de răniţi, potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure, citat de Agerpres. 

După proiectarea mai multor fragmente video din media despre atentatele de la Bruxelles, în această nouă înregistrare apar trei luptători înarmaţi şi mascaţi. Unul dintre ei, purtând o centură cu explozibili, se adresează în limba franceză şi susţine că este vorba despre 'un mesaj către poporul cruciat american, european sau rus'. 

'Iată ce le fac guvernele voastre musulmanilor, voi sunteţi responsabili tot timpul că guvernele voastre omoară musulmani', declară el, arătând în spatele său, spre ruinele unei clădiri. 'Veţi fi întotdeauna o ţintă pentru noi. Credeţi că veţi elimina Statul Islamic cu înţepăturile voastre de ţânţari?', continuă jihadistul. 

'Să mai ştiţi că Statul Islamic nu suntem doar noi, ci cel puţin o cincime din populaţia mondială. Suntem peste tot, suntem capabili să lovim acolo unde vrem, în momentul în care vrem şi pe cine vrem', ameninţă un jihadist cu cagulă. 

În acest fim de propagandă sunt difuzate noi imagini, provenite din media, cu aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek, în timp ce o voce din off spune în limba arabă, cu subtitrări în franceză, că 'nu Statul Islamic a început să lupte împotriva voastră, voi ne-aţi agresat primii'. 'Veţi plăti preţul atunci când campania actuală de cruciadă se va frânge şi noi vă vom ataca în inima teritoriilor voastre. După aceasta, nu veţi mai agresa pe nimeni', ameninţă jihadistul. 

Filmul a fost raportat de expertul în jihad Pieter Vanostaeyen, care a numărat pe blogul său cinci înregistrări video similare după atentatele din capitala belgiană, menţionează publicaţia citată.

Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă