12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialISIS atacă în Siria. Trei militari turci au fost uciși și alți...

ISIS atacă în Siria. Trei militari turci au fost uciși și alți șapte sunt răniți

Trei soldați turci au fost uciși și șapte răniți într-un atac al grupării jihadiste Stat Islamic în nordul Siriei, unde armata turcă sprijină o ofensivă rebelă, relatează joi AFP citată de Agerpres.

Militarii au fost uciși în zona Al-Bab, oraș controlat de Statul Islamic, de unde rebelii sirieni susținuți de militari turci încearcă să-i alunge pe jihadiști.

“Trei soldați turci au căzut ca martiri și șapte au fost răniți într-un atac comis de membri Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) în zona Al-Bab”, a indicat Dogan.

Soldații răniți au fost transportați în Turcia și au fost spitalizați în regiunea Gaziantep (sud), de la frontiera cu Siria, conform agenției de presă turce menționate.

Ankara a lansat la sfârșitul lunii august o ofensivă terestră fără precedent în nordul Siriei pentru a împinge Statul Islamic spre sud, dar și milițiile kurde YPG (Unitățile de Protecție a Poporului Kurd).

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marți că rebelii sirieni sunt susținuți de către Ankara la “porțile Al-Bab”.

Odată ce acest oraș va fi luat, “vom merge la Minbej”, a adăugat el, referindu-se la un oraș deținut de milițiile kurde.

Statele Unite sprijină, spre nemulțumirea Ankarei, milițiile kurde, deoarece le consideră o forță locală eficientă în lupta împotriva Statului Islamic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă