9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialISIS îi şantajează pe cei care vor să ajungă în Europa cu...

ISIS îi şantajează pe cei care vor să ajungă în Europa cu fotografia micuţului găsit mort pe plajă

Jihadiştii de la Statul Islamic se folosesc de fotografia cu Aylan Kurdi pentru a-i avertiza pe sirienii care încearcă să scape de regimul său că riscă să-şi piardă copiii. 

Fotografia cu Aylan a apărut în ediţia de săptămâna aceasta a revistei de propagandă a grupării jihadiste, Dabiq. Articolul care o însoţeşte dezvăluie îngrijorarea grupării Stat Islamic că sirienii şi irakienii care trăiesc pe teritoriile controlate de jihadişti sunt atât de disperaţi să scape încât riscă să moară, relatează Radio Free Europe, preluat de Mediafax.

ISIS i-a avertizat pe sirieni că părăsirea teritoriilor controlate de Statul Islamic este un “păcat major periculos“, care va determina copiii acestora să “abandoneze islamul pentru creştinism, ateism sau liberalism“. Chiar dacă copiii refugiaţilor sirieni din Europa nu devin “necredincioşi“, ei vor fi “sub ameninţarea constantă a păcatului trupesc, a sodomiei, drogurilor şi alcoolului“, avertizează articolul publicat în revista Dabiq.

Şi acei copii care nu cad în păcat tot vor suferi, pentru că vor uita cum să vorbească limba arabă, limba Coranului şi islamului, continuă Dabiq. Părinţii sunt avertizaţi de asemenea că, dacă vor fugi, copiii lor probabil vor muri “în timpul călătoriei periculoase către teritoriile cruciaţilor războinici“.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă