10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIslamistul care a revendicat atentatele din Paris este cetăţean francez

Islamistul care a revendicat atentatele din Paris este cetăţean francez

Islamistul care a revendicat atentatele din Paris, într-o înregistrare atribuită reţelei teroriste Stat Islamic, se numeşte  Fabien Clain şi este cetăţean francez, informează cotidianul Le Figaro, citat de Mediafax.

Potrivit serviciilor secrete franceze, vocea care apare în înregistrarea de revendicare a atentatelor transmisă de reţeaua teroristă Stat Islamic este “cel mai probabil” a fundamentalistului Fabien Clain, un cetăţean francez care participă la conflictul din Siria.

“Cel mai probabil este vorba de el”, a precizat o sursă din cadrul Poliţiei franceze.

Citeşte şi: Alți doi autori ai atentatelor de la Paris au fost identificați

Confondatorul celulei teroriste “Artigat” ,Fabien Clain, este din oraşul francez Toulouse. Din gruparea sa făcea partea Mohamed Merah şi teroristul francez de origine algeriană care a comis în martie 2012 un atac soldat cu şapte morţi.

Fabien Clain, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat în 2009 la cinci ani de închisoare, pentru activităţi teroriste. După eliberare, s-a alăturat reţelei teroriste Stat Islamic, mergând în Siria. 

Citeşte şi: Șase persoane din anturajul atacatorului francez kamikaze au fost reținute

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise în cursul nopţii de 13 spre 14 noiembrie la Paris. Cel puţin 129 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste, iar aproximativ 350 au fost rănite.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă