15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIsrael: ONU să preia controlul asupra Fâşiei Gaza

Israel: ONU să preia controlul asupra Fâşiei Gaza

Ministrul israelian de Externe a sugerat, luni, ca Organizația Națiunilor Unite (ONU) să preia controlul asupra Fâşiei Gaza, după încetarea conflictului, informează AFP, conform Mediafax.

Ideea a fost însă respinsă de un oficial din cadrul Ministerului Apărării, Amos Gilad.

"Multe dintre mandatele ONU funcţionează bine. De aceea, trebuie să ne gândim la posibilitatea de a încredinţa ONU administrarea Fâşiei Gaza. Nu exclud această opţiune", a afirmat şeful diplomaţiei israeliene, la o întâlnire a comisiei pentru Apărare şi Afaceri Externe din Parlament. Declaraţia sa a fost preluată de postul de radio al armatei israeliene.

Lider al partidului naţionalist Israel Beitenu, Avigdor Lieberman este unul dintre liderii Guvernului condus de Benjamin Netanyahu care au susţinut reocuparea totală a Fâşiei Gaza pentru a determina căderea Hamas, mişcarea islamistă care controlează teritoriile palestiniene.

Propunerea şefului diplomaţiei privind un eventual rol al ONU în Fâşia Gaza nu a fost discutată în cadrul cabinetului israelian de securitate, a precizat însă postul de radio al armatei.

Influentul director al Departamentului pentru Afaceri politice şi militare din Ministerul Apărării a respins sugestia. "Experienţa profesională a dovedit că forţele internaţionale nu pot asigura ordinea şi securitatea şi nu pentru că nu sunt bine pregătite, ci pentru că nu dispun de capacitatea necesară în acest sens", a declarat Amos Gilad la postul de radio public. El a apreciat că sunt necesare "aranjamente bazate pe principiul disuasiunii".

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă