15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialIsraelul a atacat un convoi militar pe teritoriul Siriei

Israelul a atacat un convoi militar pe teritoriul Siriei

Aviaţia militară israeliană a atacat un convoi militar sirian care transporta armament, afirmă presa locală, citată de Mediafax.

Raidul aerian a avut loc într-o zonă muntoasă situată la circa 100 de kilometri nord-est de Damasc, afirmă surse citate de site-ul israelian Ynetnews.com şi de postul Al-Arabiya.

Bombardamentele atribuite Israelului au avut loc în Munţii Qalamoun, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Damasc, în apropierea frontierei Siriei cu Libanul.

Avioane militare israeliene au atacat un convoi al Brigăzii 155 a armatei siriene. Bombardamentul ar fi vizat un transport de rachete Scud. Administraţia Bashar al-Assad nu a confirmat informaţiile apărute în presă.

“Este vorba de un atac cu drone ce a vizat camioane cu armament care se îndreptau spre Liban”, au precizat.totuși, oficiali sirieni, citaţi de postul Al-Arabiya.

Ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, aflat în vizită oficială în Statele Unite, a părut să confirme atacul, fără însă a oferi detalii. El a precizat că Israelul depune eforturi pentru blocarea activităţilor teroriste în zona Înălţimilor Golan: “Datorită fondurilor care vor fi disponibile după anularea sancţiunilor internaţionale contra Iranului, regimul de la Teheran va putea produce armament mai sofisticat şi va furniza arme suplimentare organizaţiilor teroriste. Iranul oferă armament organizaţiilor islamiste Hezbollah, Hamas, Jihadul Islamic. Iranul colaborează permanent cu mişcarea şiită libaneză Hezbollah. Noi nu vom permite deschiderea unui nou front antiisraelian în regiunea Golan, astfel că, atunci când este necesar, acţionăm împotriva acestor intenţii”, a argumentat Moshe Yaalon.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Asociaţia Energia Inteligentă: Furtuna geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice

O furtună geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice sau chiar pentru comunităţile care s-ar baza exclusiv pe energie electrică, arată...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...
Ultima oră
Pe aceeași temă