21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialIsraelul a ridicat restricțiile pe Esplanada Moscheilor pentru musulmani

Israelul a ridicat restricțiile pe Esplanada Moscheilor pentru musulmani

Poliția israeliană a anunțat că a ridicat restricțiile impuse credincioșilor musulmani de a avea acces pe Esplanada Moscheilor. Amintim că măsurile au fost luate după asasinarea sâmbătă a doi israelieni nu departe de acel loc, în Orașul Vechi din Ierusalim, relatează Agerpres

“Decizia este de a reveni la proceduri normale, fără restricții de acces pentru credincioși” pe esplanadă, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al poliției Luba Samri.

Cu toate acestea, poliția a avertizat că decizia ar putea fi reexaminată în caz de amenințare la adresa securității. Ridicarea acestor restricții urmează să intre în vigoare miercuri.

Duminică, poliția israeliană a anunțat că intrarea pe esplanadă nu este autorizată până la noi ordine decât pentru bărbați de peste 50 de ani, o restricție impusă în mod regulat în timpul perioadelor de tensiune.

Cisiordania și Ierusalimul de Est, partea palestiniană a orașului sfânt anexată și ocupată de Israel, sunt afectate de multiplicarea atacurilor și ciocnirilor între palestinieni și forțele de securitate și coloniști israelieni, amintește France Presse.

Începând de joi, patru israelieni au fost uciși, inclusiv doi sâmbătă seară într-un atac cu cuțit și armă de foc în Orașul Vechi din Ierusalim.

De asemenea, doi tineri palestinieni acuzați de atacuri cu cuțit au fost uciși la Ierusalim și alți doi în Cisiordania în ciocniri cu soldați israelieni. Soldații trag tot mai des cu gloanțe reale.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă