7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialIsraelul a ucis patru militanţi palestinieni într-un raid aerian

Israelul a ucis patru militanţi palestinieni într-un raid aerian

Armata israeliană a ucis patru militanţi palestinieni, în cadrul unui raid aerian efectuat vineri în Podişul Golan din Siria în replică la un atac cu rachete, transmite Reuters în pagina electronică, citată de Mediafax. 

Atacul a survenit după ce rachete au fost lansate din Siria asupra Israelului, acesta din urmă acuzând că rachetele erau trimise de către Jihadul Islamic. Incendiul provocat în Israel nu a fost soldat cu victime. Mişcarea islamistă palestiniană Jihadul Islamic a negat implicarea.

Un oficial israelian al Ministerului Apărării a spus că cei patru oameni ucişi în raidul aerian de vineri erau militanţi palestinieni ai Jihadului Islamic susţinut de Iran. "Ştim că cel puţin patru dintre ei au fost ucişi", a spus oficialul.

O sursă a armatei siriene a transmis că raidul aerian, lansat la ora locală 10.30 (10.30, ora României), a lovit o maşină într-un sat din munţii Golan, ucigând cinci civili. Televiziunea de stat a citat sursa, transmiţând că evenimentul a avut loc lângă provincia siriană Quneitra, aproape de teritoriul ocupat de Israel din regiunea Munţilor Golan.

Bombardamentul israelian din timpul nopţii a ucis un soldat sirian şi a rănit alţi şapte, a transmis o sursă a armatei siriene.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă