21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Cea mai sângeroasă zi a ofensivei isreliene în Fâșia Gaza. Peste...

UPDATE: Cea mai sângeroasă zi a ofensivei isreliene în Fâșia Gaza. Peste 120 de palestinieni ucişi duminică. Armistițiul umanitar a durat mai puțin de două ore.

UPDATE 08.05:

Peste 120 de palestinieni, ucişi duminică în Fâşia Gaza. Bilanţul total a ajuns la 438 de morţi.

UPDATE 23.20:

Cel puţin 100 de palestinieni au fost ucişi duminică în Fâşia Gaza, în contextul intensificării operaţiunilor armatei israeliene, bilanţul celor 13 zile de confruntări fiind de 438 de morţi de partea palestiniană şi de 13 morţi, inclusiv patru militari, în Israel, relatează AFP, preluată de Mediafax. Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a făcut apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU.

UPDATE 17.50:

Cel puţin 87 de palestinieni au fost ucişi duminică în Fâşia Gaza, bilanţul după 13 zile de confruntări fiind de 425 de morţi de partea palestiniană. De partea israeliană, bilanţul este de şase morţi – doi civili şi patru militari, potrivit Mediafax, care citează AFP.

UPDATE 17.00:

Israelul şi mişcarea islamistă Hamas au acceptat suspendarea confruntărilor militare timp de mai puțin de două ore, duminică, din raţiuni umanitare, după o propunere a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Totuși, Israelul a anunțat că ăși reia operațiunile după ce a acuzat mişcarea Hamas că nu respectă armistiţiul umanitar, continuând atacurile în zona Shajaya, un cartier al oraşului Gaza.

În schimb, autoritatea Palestiniană susţine că armata israeliană a comis un "masacru atroce" în cartierul Shajaya din oraşul Gaza, unde cel puţin 62 de palestinieni au murit duminică în bombardamente israeliene.

"Autoritatea Palestiniană condamnă în modul cel mai vehement masacrul atroce comis de forţele de ocupaţie israeliene împotriva civililor nevinovaţi din Shajaya", conform unui comunicat oficial.

—–

Armata israeliană a anunțat duminică intensificarea ofensivei sale terestre în Fâșia Gaza, în a 13-a zi a celui mai sângeros conflict după 2009 ce a făcut peste 350 de morți. "În această seară, faza terestră a operațiunii Frontieră de protecție se extinde cu forțe suplimentare pentru combaterea terorismului în Fâșia Gaza și stabilirea unei realități care să garanteze israelienilor că trăiesc în siguranță", a declarat armata într-un comunicat, citat de Agerpres.

Printre altele, un tir de artilerie israelian la est de orașul Gaza a ucis duminică patru persoane, potrivit unei surse medicale care a precizat că doi copii figurează printre victime, precum și fiul unui responsabil al Hamas.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă