12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIsraelul și-a rechemat ambasadorul de la UNESCO și amenință că va lua...

Israelul și-a rechemat ambasadorul de la UNESCO și amenință că va lua măsuri contra acestei organizații, după adoptarea unei noi rezoluții privind Ierusalimul

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat miercuri rechemarea pentru consultări a ambasadorului țării sale la UNESCO, în urma unui nou vot privind Ierusalimul de Est, partea palestiniană a orașului ocupată de Israel în 1967, relatează AFP citată de Agerpres.

‘Teatrul absurdului continuă, am decis să-l rechemăm pe ambasadorul nostru la UNESCO pentru consultări și vom decide ce măsuri să luăm față de această organizație’, a anunțat într-un comunicat biroul prim-ministrului.

O comisie a UNESCO a adoptat miercuri o decizie care acuză ‘lucrările ilegale’ ale Israelului în Orașul vechi din Ierusalim, evocând ‘Esplanada Moscheilor’, spre marea nemulțumire a statului evreu care numește zona ‘Muntele Templului’.

Aceasta a intervenit la opt zile după o rezoluție a Consiliului executiv al organizației pe aceeași temă, care a provocat furia Israelului.

Comisia de patrimoniu, care cuprinde 21 de state membre, a adoptat prin consens acest text propus de Kuweit, Liban și Tunisia, care deplânge ‘pagubele’ și ‘lucrările ilegale’ ale Israelului în Orașul vechi, cerându-i să respecte statu quo-ul privind locurile sfinte, conform proiectului consultat de AFP.

Miercuri, prim-ministrul israelian a catalogat deja rezoluția comisiei UNESCO drept o ‘continuare a teatrului absurdului’.

‘Forțele islamiste extremiste distrug moschei, biserici și situri arheologice, în timp ce Israelul e singura țară din regiune care le conservă și asigură libertatea de cult pentru toate religiile. Comisia de patrimoniu a UNESCO ar trebui condamnată, nu Israelul’, a declarat el.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă