15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialIsraelul sprijină "total" atacul american asupra basei militare din Siria

Israelul sprijină “total” atacul american asupra basei militare din Siria

Israelul și-a exprimat vineri sprijinul "total" pentru loviturile aeriene lansate de SUA împotriva Siriei, un "mesaj puternic" care ar trebui să fie auzit de asemenea de Iran și Coreea de Nord, a indicat biroul premierului Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters.

"Israelul susține în totalitate decizia președintelui Trump și speră că acest mesaj hotărât în fața acțiunilor josnice ale regimului Bashar al-Assad va fi auzit nu doar la Damasc, ci de asemenea și la Teheran, Phenian și în altă parte", conform comunicatului.

"Prin cuvânt și faptă, președintele Trump a emis un mesaj puternic și clar: nu vom tolera utilizarea și răspândirea armelor chimice", subliniază textul.

Donald Trump a declanșat joi lovituri împotriva Siriei ca ripostă la presupusul atac chimic imputat "dictatorului Bashar al-Assad".

Aceste lovituri — prima operațiune militară a SUA împotriva regimului sirian — au fost efectuate cu "59 de rachete de croazieră" Tomahawk, a indicat Casa Albă.

Netanyahu îndemnase săptămâna aceasta la acțiune comunitatea internațională pentru eliminarea armelor chimice în Siria.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...
Ultima oră
Pe aceeași temă