9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliția italiană caută cinci persoane suspectate de terorism. Trei presupuși atentatori din...

Poliția italiană caută cinci persoane suspectate de terorism. Trei presupuși atentatori din Paris, au trecut prin Italia

Italia a sporit securitatea, miercuri, în zona unor obiective istorice din Roma, cât și în Vatican și Milano, ca urmare a unei avertizări a poliției federale din SUA (FBI), privind  posibilitatea unor atacuri jihadiste, informează publicația italiană Corriere de la Serra.

Astfel, printre posibilele ținte anunțate de FBI, se găsesc: Piața Sfântul Petru, Domul din Milano și celebra Operă a orașului, La Scala, fac parte dintre țintele posibile anunțate de poliția federală americană, care de asemenea a transmis autorităților italiene informații cu privire la cinci indivizi potențial periculoși prezenți Italia, notează AFP.

Forțe de poliție italiene au fost mobilizate după ce experții în deminare au fost trimiși la Ambasada SUA din Roma miercuri după descoperirea unui sac suspect în exteriorul clădirii, a relatat Corriere della Sera. Alerta a condus la închiderea pentru o oră a unei străzi din apropierea centrului orașului, adaugă France Presse.

Ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, autoritățile lucrează pentru identificarea a cinci suspecți.

‘Începând de ieri forțele noastre de securitate lucrează pentru a identifica cinci persoane. Noi mereu luăm în serios astfel de avertismente, în special când vin din partea SUA’, a spus Gentiloni.

Cu toate acestea, ministrul de Externe a precizat că italienii nu trebuie să devină prizonierii alertelor, pentru că teama reprezintă ‘ un cadou oferit Daesh’ (acronimul în arabă al Statului Islamic), informează Agerpres.

Mai mult, site-ul publicației Corriere della Serra informează că doi sau trei islamiști radicaliști au zburat din Belgia în Lombardia, în ajunul atacului din Paris. De pe aeroportul Malpensa ei au plecat spre Milano, de unde ar fi luat un tren spre capitala Parisului, unde a fi participat la atacuri.

Propaganda Statului Islamic (SI) a amenințat sediul Bisericii Catolice, dar responsabilii italieni au asigurat că nu au primit dovezi ale unui proiect credibil vizând capitala Italiei sau Sfântul Scaun.

Italia a ridicat la 2 nivelul de securitate, cel mai mare posibil în absența unui atac direct asupra țării, în urma atentatelor comise vineri noaptea la Paris și soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți. Atacurile au fost revendicate sâmbătă dimineață de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Franța a fost plasată în stare de urgență după atacurile coordonate comise pe 13 noiembrie în șase locuri din capitala franceză — arena Stade de France, sala de spectacole Bataclan și patru cafenele și restaurante din apropierea Place de la Republique.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă