16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialJaponia: Activitatea trenurilor de mare viteză și a avioanelor, afectată de Taifunul...

Japonia: Activitatea trenurilor de mare viteză și a avioanelor, afectată de Taifunul Chanthu. Peste 1.300 de persoane au fost evacuate

 

Peste 1.300 de persoane au fost evacuate, iar 850 de locuințe au rămas fără curent electric, ca urmare a trecerii taifunului Chanthu prin Japonia. Totodată, zeci de curse aeriene interne au fost anulate, iar circulația unor trenuri de mare viteză a fost întreruptă, informează EFE, citat de Agerpres.

Chanthu, al șaptelea taifun al sezonului din Pacific, a ajuns marți în arhipelagul nipon și s-a deplasat de-a lungul zonei de coastă, ajungând miercuri în apropiere de prefectura Iwate (nord-est) în jurul orei locale 12:00 (03:00 GMT), potrivit Agenției meteorologice a Japoniei.

O mare parte a țării era în alertă din cauza intenselor precipitații, rafalelor de vânt și valurilor puternice generate de taifun, care continuă să avanseze spre nord-est și urmează să părăsească miercuri arhipelagul nipon.

În unele zone din centrul țării, Chanthu a fost însoțit de rafale de vânt cu viteze de până la 126 kilometri pe oră și ploi torențiale.

Autoritățile din localitatea Otsuchi (prefectura Iwate) au dispus evacuarea a 1.290 persoane din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploi, potrivit televiziunii nipone NHK. În localitatea Ishinomaki (prefectura Miyagi), circa 850 de locuințe au rămas fără curent electric.

Se așteaptă ca intensitatea taifunului Chanthu să scadă treptat în următoarele ore.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă