13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialJAPONIA: Sute de zboruri au fost anulate din cauza unor furtuni de...

JAPONIA: Sute de zboruri au fost anulate din cauza unor furtuni de zăpadă

UPDATE 11:40  Un avion al companiei American Airlines, care efectua marţi o cursă de la Seul spre Dallas, a fost deviat către Narita (Japonia), după ce mai mulţi pasageri şi membri ai echipajului au fost răniţi în urma unor turbulenţe, relatează CNN.

Cursa 280 a decolat de pe aeroportul internaţional Incheon din apropiere de Seul şi se îndrepta spre Dallas-Fort Worth când a întâlnit o furtună puternică, în urma căreia au fost rănite mai multe persoane, iar avionul a fost deviat către Narita.

Personalul medical a evaluat cei 14 pasageri şi membri ai echipajului care au cerut asistenţă medicală, a afirmat purtătoarea de cuvânt a companiei, Andrea Huguely, într-un comunicat.

***

Principalele două companii japoneze, Japan Airlines și ANA, au anulat deja sute de zboruri interne programate pentru miercuri, însă "există riscul ca și alte legături să fie anulate", au declarat miercuri, la Tokyo, purtători de cuvânt ai celor două companii. Motivul: ninsorile și a rafalele de vânt catalogate "teribile" de către Agenția de Meteorologie, relatează AFP, preluat de Mediafax.

De asemenea, companii aeriene mai mici au decis să anuleze curse care urmau să asigure legătura cu nordul țării, printre care Sapporo.

Japonia se confruntă iarna, periodic, cu furtuni de zăpadă puternice în regiunile de nord-est, sud-vest și vest ale țării. Miercuri dimineaţa, în nordul ţării se înregistrau rafale de vânt ce atingeau 150 de kilometri pe oră, însoțite de ninsori importante.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă