10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialJean-Marie Le Pen contestă în justiție suspendarea sa

Jean-Marie Le Pen contestă în justiție suspendarea sa

Liderul extremei drepte franceze, Jean-Marie Le Pen, a anunțat, marți, că a contestat în justiție excluderea lui din Frontul Național (FN), decisă chiar de fiica sa, Marine Le Pen, în urma unor schimburi acide de replici, informează Agerpres.

Prima audiere va avea loc pe 12 iunie, în prezența sa. El este cofondator al formațiunii Frontul Național, creată în anul 1972 și pe care a condus-o până în anul 2011, când i-a încredințat șefia fiicei sale, Marine Le Pen. Pentru a-și crește popularitatea, aceasta din urmă a încercat să schimbe imaginea partidului, care sub conducerea tatălui a fost apreciată drept rasistă și antisemită, potrivit lui Jean-Marie Le Pen, conform AFP.

În pofida succeselor electorale recente, cum a fost cel de la europarlamentarele de anul trecut, această strategie nu este deloc pe placul liderului istoric al partidului, care s-a dezlănțuit împotriva fiicei sale în mai multe interviuri, unul fiind acordat în luna aprilie unui ziar considerat antisemit.

În replică, Marine Le Pen a convocat biroul executiv al FN, care a decis să-l suspende pe Jean-Marie Le Pen din partid, în prezent fiind așteptată reunirea adunării generale a formațiunii, care ar urma să-l priveze și de titlul de președinte de onoare.

După ce a calificat aceste metode drept ‘staliniste’, liderul istoric al FN a declarat că intenționează să creeze un alt partid.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă