18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialJihadiștii Statului Islamic din orașul libian Sirt continuă să piardă teren

Jihadiștii Statului Islamic din orașul libian Sirt continuă să piardă teren

Forțele fidele guvernului libian de uniune națională (GNA) au anunțat luni că i-au înconjurat aproape complet pe ultimii luptători ai grupării Stat Islamic (SI) refugiați într-un mic cartier din Sirt pe care îl apără cu înverșunare, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Artileria a lovit fără încetare pozițiile jihadiste, iar combatanții pro-GNA înaintează casă după casă, potrivit unui fotoreporter al agenției France Presse.

Au fost eliberate vreo 15 case și o școală din cartierul al-Giza al-Bahriya, au informat trupele guvernamentale.

Luptele de luni s-au soldat cu doi morți și 17 răniți în rândul forțelor pro-GNA, a făcut cunoscut o sursă medicală.

Situat pe litoralul Mării Mediterane la circa 450 de kilometri est de Tripoli, orașul Sirt a devenit fieful SI în Libia după ce jihadiștii l-au cucerit în iunie 2015.

Operațiunea de eliberare a acestei localități, lansată la 12 mai, se întinde săptămână după săptămână, printre motive fiind prudența adoptată de forțele pro-GNA pentru a evita noi pierderi și a proteja civilii prinși în capcană în oraș.

Luptele împotriva jihadiștilor au fost sângeroase, cu aproape 700 de morți și 3.000 de răniți în rândurile forțelor proguvernamentale.

Bilanțul printre luptătorii jihadiști ai SI nu este cunoscut, mai scrie AFP.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă