20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialJohn Kerry, după întâlnirea cu Netanyahu: În zilele următoare ar putea apărea...

John Kerry, după întâlnirea cu Netanyahu: În zilele următoare ar putea apărea o soluție

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a exprimat joi ”un optimism prudent” la încheierea discuțiilor de la Berlin cu premierul israelian Benjamin Netanyahu privind recentele violențe israeliano-palestiniene, transmite Agerpres.

”Conversația mi-a oferit o măsură de optimism prudent și anume că în zilele următoare ar putea apărea o soluție care ar putea ameliora situația și merge înainte”, a declarat John Kerry după întrevederea de la Berlin.

El s-a declarat încrezător în faptul că ”diferitele părți doresc să contribuie la o calmare” a situației și și-a exprimat dorința ca ‘acest lucru să se poată realiza’.

John Kerry urmează să se întâlnească la sfâșitul săptămânii cu președintele Autorității Naționale Palestiniene Mahmoud Abbas și cu regele Abdallah al Iordaniei, interlocutor cheie al conflictului: regatul iordanian este apărătorul Esplanadei Moscheilor din Ierusalim potrivit statu-quo-lui din 1967, în centrul recentelor violențe dintre israelieni și palestinieni.

Anterior, secretarul de stat american a cerut încetarea violențelor și a ‘provocărilor’ la aceste acte între palestinieni și israelieni. De la 1 octombrie, ciocnirile cotidiene între palestinieni și soldați israelieni, agresiunile reciproce între palestinieni și coloniști precum și un val de atentate antiisraeliene ”s-au soldat cu moartea a opt evrei israelieni, 49 de palestinieni și a unui arab israelian”.

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă