13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMesajul lui John Kerry legat de extremism, la forumul de la Davos

Mesajul lui John Kerry legat de extremism, la forumul de la Davos

Secretarul de Stat american, John Kerry, a îndemnat vineri, la Davos, comunitatea internaţională să intensifice acţiunile de combatere a terorismului, informează Mediafax.

"Extremismul violent trebuie combătut", a declarat Kerry la forumul economic de la Davos, referindu-se la situaţiile de criză din Pakistan, Nigeria, Siria şi Irak şi la crimele comise de grupuri teroriste precum Stat Islamic, Al-Qaida şi Boko Haram.

"Aceste atrocităţi nu vor avea niciodată explicaţii raţionale. Trebuie să ne opunem cu toată forţa acestor atrocităţi", a insistat şeful diplomaţiei americane.

Secretarul de Stat, John Kerry a susținut că va merge în Nigeria, unde va încerca să pună capăt violențelor.

"Trebuie să avem un răspuns mai puternic în Somalia, să dublăm eforturile pentru a pune capăt violenţelor din Nigeria; de aceea, voi merge în Nigeria peste câteva zile", a declarat Kerry.

"Extremismul violent afectează întreaga planetă şi vieţile a numeroşi oameni, majoritatea musulmani. Comunitatea internaţională trebuie să intensifice eforturile; nu există loc pentru clivaje interconfesionale, pentru antisemitism sau islamofobie", a încheiat secretarul de Stat american.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă