10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialJohn Kerry, în vizită la Londra pentru discuții privind criza din Ucraina

John Kerry, în vizită la Londra pentru discuții privind criza din Ucraina

Secretarul de stat american John Kerry a sosit sâmbătă la Londra pentru o întrevedere cu omologul său britanic Philip Hammond, principalul subiect al discuțiilor fiind posibilele sancțiuni care ar putea fi impuse Rusiei dacă violențele continuă în estul Ucrainei, a declarat un important oficial american, relatează Reuters.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii cei doi oficiali vor discuta de asemenea și situația din Siria și Irak, viitoarele alegeri din Nigeria, precum și situația israeliano-palestiniană.

Kievul a acuzat vineri Moscova că trimite noi tancuri și trupe în estul Ucrainei, în pofida armistițiului de la Minsk care a intrat în vigoare duminica trecută.

Moscova nu a răspuns imediat acuzației, însă a negat întotdeauna că forțele sale armate ar fi implicate în luptele din Ucraina, notează Reuters.

'Nu există nicio îndoială că au existat numeroase încălcări (ale acordului de încetare a focului). Întrebarea este care este prețul care ar trebui impus', a declarat oficialul american pentru reporteri.

Washingtonul a avertizat vineri Rusia că sprijinul acordat în continuare separatiștilor care luptă în Ucraina reprezintă o amenințare directă pentru 'ordinea mondială modernă'.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
00:04:58

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă...
Ultima oră
Pe aceeași temă