10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialJohn Kerry: SUA ar putea impune noi sancţiuni Rusiei dacă armistiţiul din...

John Kerry: SUA ar putea impune noi sancţiuni Rusiei dacă armistiţiul din Ucraina nu va fi respectat

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat sâmbătă, la Londra, că Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu va facilita respectarea armistiţiului în estul Ucrainei, în vigoare din 15 februarie, informează ziarul The Guardian.

"Acordul de la Minsk nu este deschis interpretărilor. Nu este vag, nu este opţional. Prevede încetarea totală a ostilităţilor din data de 15 februarie, acces deplin al observatorilor OSCE (Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa) în zona de conflict şi retragerea armamentului greu", a spus Kerry după întrevederea pe care a avut-o cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

"Dar sunt convins că Rusia va începe să îşi adreseze semne de întrebare dacă vor fi adoptate noi sancţiuni. Şi pot fi adoptate în continuare sancţiuni grave, cu impact profund negativ asupra economiei ruse", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

"Dacă încălcările Acordului de la Minsk vor continua, în mod clar vor exista consecinţe, inclusiv unele care vor exercita presiuni asupra economiei Rusiei, care deja este afectată", a insistat Kerry.

"Preşedintele Barack Obama va stabili în următoarele zile ce măsuri suplimentare pot fi luate ca reacţie la încălcarea armistiţiului", a subliniat Kerry.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...
Ultima oră
Pe aceeași temă