6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialJohn McCain declară că strategia lui Obama împotriva grupării Stat Islamic este...

John McCain declară că strategia lui Obama împotriva grupării Stat Islamic este “un eşec abject”

Senatorul republican John McCain a declarat vineri că strategia preşedintelui american, Barack Obama, împotriva grupării jihadiste Stat Islamic este "un eşec abject", relatează CNN. citat de Mediafax.

McCain a afirmat, într-un interviu pentru CNN, că declaraţia preşedintelui Obama potrivit căreia Statele Unite nu sunt pe cale să piardă lupta împotriva grupării Stat Islamic este "uimitoare". În realitate, "strategia preşedintelui cu siguranţă nu are succes, este un eşec abject", unul care în final îi va conduce pe americani la perspectiva desfăşurării de trupe în Irak, a adăugat senatorul.

"Este uimitor că preşedintele poate continua să spună şi (oficialii din administraţie) pot continua să spună ceea ce spun, în condiţiile în care mii de oameni sunt măcelăriţi, sunt arse cadavre pe străzi, execuţii, decapitări", a subliniat McCain.

"Acesta este un dezastru. A fost prevăzut de mine şi de senatorul Lindsey Graham şi va continua până vom dezvolta o strategie", a mai spus el.

O astfel de strategie, în opinia lui McCain şi Graham, ar presupune desfăşurarea a 10.000 de militari americani pentru a-i ajuta pe irakieni să combată gruparea teroristă, care a înregistrat progrese semnificative în ultima săptămână.

Potrivit sondajelor, tot mai mulţi americani (47 la sută în februarie) încep să susţină ideea mobilizării de trupe în Irak pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic.

McCain consideră că brutalitatea grupării teroriste împotriva ostaticilor americani va convinge cetăţenii SUA să susţină o astfel de iniţiativă. "Obiectivul lor nu este Irakul sau Siria, obiectivul lor suntem noi. Ei sunt un cancer şi acest cancer se va extinde" dacă nu este învins, a apreciat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă