23.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialJoseph Blatter şi-a anunţat demisia de la șefia FIFA, după 4 zile...

Joseph Blatter şi-a anunţat demisia de la șefia FIFA, după 4 zile de mandat!

Joseph Blatter și-a anunțat demisia din funcția de președinte FIFA, după ce în urmă cu patru zile a fost reales pentru un al cincilea mandat. Persoane din anturajul elvețianului sunt vizate în cazul unui uriaș scandal de corupție care a zguduit FIFA.

Noul președinte va fi ales în urma unui Congres Excepțional al FIFA, care va fi organizat în perioada următoare, data nefiind încă stabilită, conform Mediafax. 

Joseph Blatter a câştigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă. În primul tur, Blatter a obţinut 133 de voturi, iar Prinţul Ali 73.

Joseph Blatter, în vârstă de 79 de ani, se află la conducerea FIFA din 1998.

Citește și Scandal FIFA: Valcke, mâna dreaptă a lui Blatter, acuzat de corupție!

Decizie influențată de scandalul de corupție

Marea lovitură pentru Blatter a venit după ce mâna sa dreaptă, secretarul general Jerome Valcke, a fost acuzat în presa americană că ar fi fost intermediar într-un caz în care autoritățile din Africa de Sud ar fi mituit un alt oficial FIFA pentru a câștiga organizarea CM 2010.

FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului. Şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, săptămâna, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie.

Inclupații ar fi primit mită sau alte foloase în valoare de peste 150 de milioane de dolari pentru a da decizii favorabile diferitor grupuri de interese. Acţiunile lor ilegale ar avea legătură cu unele turnee de fotbal din America Latină. Totodată, Parchetul elveţian a confiscat, miercuri, documente electronice de la sediul FIFA din Zurich, în cadrul urmăririi penale începute cu privire la fapte, pentru “spălare de bani şi management defectuos”, în procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale, ediţiile din 2018 Rusiei şi 2022 Qatarului.

Cu tot acest scandal, Joseph Blatter a câştigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Reacția președintelui CCA după accidentarea horror suferită de Luca Mihai

După grava accidentare suferită de internaționalul român de tineret Luca Mihai în partida Dinamo – Politehnica Iași (1-0), ca urmare a unei intrări „criminale”...

FOTO. Sărbătoare la Leverkusen! „Farmaciștii” au câștigat primul titlu din istorie

Bayer Leverkusen a învins-o cu 5-0 pe Werder Bremen, grație golurilor lui Victor Boniface (25-penalty), Granit Xhaka (60) şi Florian Wirtz (68, 83, 90),...

Știm ultimele naționale de handbal feminin calificate la Jocurile Olimpice

Selecţionatele feminine de handbal ale Ungariei, Suediei, Germaniei şi Sloveniei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Spania şi Olanda...
Ultima oră
Pe aceeași temă