12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialJurnalist american, găsit VINOVAT de complicitate cu hackerii Anonymous. Ce pedeapsă riscă

Jurnalist american, găsit VINOVAT de complicitate cu hackerii Anonymous. Ce pedeapsă riscă

Un jurnalist a fost declarat vinovat pentru complicitate cu grupul de hackeri Anonymous, de un juriu federal american din California. Bărbatul a fost acuzat că a infiltrat un server și a modificat un articol din ediția online a Los Angeles Times, potrivit Agerpres

Capetele de acuzare împotriva lui Matthew Keys l-ar putea costa pe jurnalist până la 25 de ani de închisoare și 750.000 de dolari amendă, potrivit mass-media americane.

Cu toate acestea, el ar putea primi o pedeapsă mai mică, în condițiile în care regulile tribunalului le oferă judecătorilor o anumită libertate de decizie.

Fost angajat la Tribune Media, jurnalistul era însărcinat cu rețelele de socializare ale agenției de presă Reuters atunci când a fost inculpat în 2013. Ulterior, Keys a fost dat afară de la Reuters.

Matthew Keys este acuzat că le-a furnizat membrilor Anoymous parole pentru a avea acces la un server al Tribune Co., compania care deține Los Angeles Times, în decembrie 2010. Ulterior, un membru al rețelei a folosit parolele furnizate de Keys pentru a pătrunde în serverul Tribune și a modifica un articol online din Los Angeles Times.

Jurnalistul a reacționat la verdict pe contul său de pe Twitter, unde a afirmat că ”acesta este lipsit de sens” și a acuzat Departamentul de Justiție că încearcă el însuși să pirateze calculatoare fără mandat judiciar.

Matthew Keys a promis deja că va face apel, în condițiile în care, în opinia sa, capetele de acuzare au fost exagerate în raport cu ceea ce s-a întâmplat.

 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă