10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialJurnalist britanic, reținut și bătut de armata ucraineană

Jurnalist britanic, reținut și bătut de armata ucraineană

Forţele armate ucrainene au luat ostatic și au bătut un jurnalist britanic, corespondent al postului Russia Today, controlat de Moscova, potrivit unui anunț al stației TV.

Jurnalistul britanic Graham Phillips, corespondent independent pentru RT, a fost luat ostatic de forţele ucrainene şi probabil dus la Kiev sau în vestul Ucrainei, a declarat pentru postul de televiziune un jurnalist care a fost reţinut împreună cu el, informează Mediafax.

Vadim Aksionov, un cameraman al Anna-News, o agenţie de presă cu sediul în Abhazia, o regiune secesionistă din Georgia, a declarat pentru RT că el şi Phillips au fost capturaţi în timp ce încercau să acopere luptele ce aveau loc în jurul aeroportului din Doneţk.

El a precizat că a fost bătut şi crede că şi Phillips, care era ţinut într-o altă cameră, a fost tratat la fel de către forţele ucrainene. "L-am auzit pe Graham ţipând, era groaznic", a relatat Aksionov.

Acesta a afirmat că cei care i-au capturat l-au abandonat la un post de control. În ceea ce-l priveşte pe Graham Phillips, el este de părere că jurnalistul britanic a fost dus într-o zonă controlată de autorităţile ucrainene.

"L-am auzit pe Graham spunând că îl vor duce în vestul Ucrainei sau la Kiev", a spus Vadim Aksionov, conform sursei citate.

Serviciile ucrainene de securitate au afirmat miercuri că nu dispun de nicio informaţie în legătură cu Graham Phillips, dat dispărut de miercuri.

La sfârşitul lui mai, britanicul a fost reţinut de către serviciile speciale ucrainene, timp de 36 de ore, după ce a fost surprins fotografiind un post de control în apropiere de Mariupol, în sud-estul Ucrainei.

Organizaţia Reporteri fără Frontiere a anunţat joi, într-un comunicat, că "arestările arbitrare şi dispariţiile în rândul jurnaliştilor sunt din nou în creştere în estul Ucrainei".

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă