10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialJurnalista care a anunţat declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, Clare Hollingworth,...

Jurnalista care a anunţat declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, Clare Hollingworth, a murit la vârsta de 105 ani

Prima jurnalistă care a anunţat declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, Clare Hollingworth, a murit în Hong Kong, la vârsta de 105 ani, informează Mediafax.

Hollingworth a fost prima persoană din lume care anunţa că, în august 1939, 1000 de tancuri ale Germaniei au invadat Polonia. Clare Hollingworth era a treia zi de lucru la publicaţia The Telegraph, unde lucra ca corespondent, atunci când cel de-al Doilea Război Mondial a fost declanşat.

Hollingworth era reporter începător pentru Daily Telegraph, atunci când a anunţat “ştirea senzaţională a secolului”. Clare a fost jurnalistul care a reperat trupele germane care se grupaseră la graniţa poloneză, în timp ce călătorea din Polonia în Germania, în 1939, informează BBC. Totodată, Claire Hollingworth a fost corespondent şi în războiul din Vietnam, în Algeria şi Orientul Mijlociu.

O altă ştire în exclusivitate, despre spionul britanic Kim Philby, a fost descoperită tot de Hollingworth pentru The Guardian în 1963. Convinsă că Philby se află în aceeşi linie de spionaj care îi includea pe Guy Burgess şi Donald Maclean, a scris că acesta a fugit în Rusia. Însă The Guardian a amânat publicarea relatării jurnalistice a lui Clare Hollingworth timp de trei luni, adaugă sursa citată.

Înainte de a deveni reporter, Hollingworth a ajutat în operaţiunea de salvarea a mii de oameni de forţele mobilizate de Hitler prin eliberarea unor vize britanice.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă