10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialJustiția din Franța a aprobat închiderea taberei de la Calais, unde sunt...

Justiția din Franța a aprobat închiderea taberei de la Calais, unde sunt cazați aproape 10.000 de migranți

Justiția franceză a acceptat, marți, desființarea rapidă a taberei de migranți din Calais (nordul Franței), cunoscută sub denumirea de ”Jungla din Calais”, respingând recursul depus de către asociațiile care critică această idee susținută de către guvernul socialist, relatează AFP citată de Agerpres.

În contextul luării acestei decizii, ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a indicat că desființarea taberei este ”o chestiune de zile”, promițând punerea la adăpost, ”în condiții demne”, a migranților care trăiesc în tabăra respectivă.

Tribunalul administrativ din Lille a estimat că desființarea taberei nu contravine în principiu interzicerii tratamentelor inumane și degradante.

Potrivit justiției, desființarea taberei vizează în mod precis încetarea unor astfel de tratamente la care sunt supuși migranții în condiții de precaritate și insecuritate denunțate de către toată lumea.

Referitor la centrele de primire din mai multe orașe care ar urma să-i găzduiască pe migranții proveniți din Calais, tribunalul consideră că statul ”n-a subestimat numărul de migranți care urmează să fie cazați în ele”.

Președintele francez, Francois Hollande, a promis la sfârșitul lunii septembrie ”desființarea completă”, ”până la sfârșitul anului”, a taberei din Calais, cel mai vast bidonvil din Franța, unde sunt înghesuiți între 5.700 și 10.000 de migranți.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă