13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialJustiția din Israel îl anchetează pe ministrul de Interne, Arye Deri

Justiția din Israel îl anchetează pe ministrul de Interne, Arye Deri

Justiţia israeliană a decis deschiderea unei anchete pentru fraudă în cazul ministrului de interne Arye Deri, informează Agerpres.

Numele lui Deri, partener important al coaliţiei guvernamentale, condamnat la 3 ani de închisoare în 2000 pentru primirea de mită pe când era ministru de interne în anii 1980, este legat de marţi seară de noi suspiciuni pe care justiţia nu le-a dezvăluit. 

Potrivit presei, Arye Deri ar putea fi interogat de anchetatori în zilele următoare. 

În ultimele zile, presa din Israel a scris pe larg despre bunurile imobiliare ale lui Deri, speculând asupra consecinţelor politice ale eventualei sale plecări forţate de la guvernare. 

Participarea formaţiunii Shass, condusă de Arye Deri, este vitală pentru coaliţia guvernamentală a premierului Benjamin Netanyahu. Shass are şapte deputaţi în Knesset, unde Netanyahu dispune de o majoritate de doar un mandat. 

‘Dacă Deri crede că este tratat incorect şi decide să se lupte pentru a-şi dovedi nevinovăţia, ar putea face să cadă guvernul’, a scris joi cotidianul Maariv. 

Ministrul de interne, citat în presa de vineri, afirmă că nu deţine decât un apartament, pentru care plăteşte rate de 25 de ani, şi o casă familială în Galileea. 

După o perioadă dificilă care a urmat ieşirii din închisoare, Deri, acum în vârstă de 57 de ani, a fost ales deputat în 2013 şi a preluat conducerea partidului Shass. În 2015 a fost reales în Knesset şi a intrat în guvern. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă