19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: 15 morţi şi 30 de răniţi, în urma unui atac armat...

UPDATE: 15 morţi şi 30 de răniţi, în urma unui atac armat la o universitate din Kenya

UPDATE: Cel puţin 15 persoane au fost ucise şi alte aproximativ 30 rănite, după ce atacatori înarmaţi au luat cu asalt, joi dimineața, o universitate din Kenya, informează Mediafax.

———

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 30 rănite, în urma unui atac armat la o instituţie de învăţământ superior din Kenya, joi, au declarat oficiali citaţi de NBC News, informează Mediafax.

Atacatorii au “tras fără discriminare” în campusul Garissa University College și au generat, astfel, confruntări cu forţele de poliţie, a anunţat poliţia naţională din Kenya, într-un comunicat.

Centrul naţional pentru situaţii de urgenţă a declarat că două persoane au fost ucise în incident, potrivit Reuters, în timp ce Crucea Roşie kenyană a declarat că 30 de persoane au fost rănite, dintre care patru “foarte grav”.

Atacul nu a fost încă revendicat. Însă Al-Shabaab, gruparea teroristă ce are legături cu Al-Qaida şi îşi are sediul în Somalia, a comis anterior mai multe atacuri în Kenya. În 2013, aceasta a revendicat atacul de la centrul comercial Westgate din Nairobi, soldat cu peste 60 de morţi.

Atacul are loc la trei zile după ce preşedintele american Barack Obama a anunţat că va vizita această ţară est-africană în iulie.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă