13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialKerry a mulţumit autorităţilor iraniene pentru eliberarea marinarilor americani

Kerry a mulţumit autorităţilor iraniene pentru eliberarea marinarilor americani

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, a mulţumit, miercuri, autorităţilor iraniene, pentru intervenţia de eliberare rapidă a zece marinari de pe două nave americane care au intrat neintenţionat în apele teritoriale iraniene, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

‘Sunt foarte mulţumit de faptul că marinarii noştri au fost predaţi în siguranţă’ autorităţilor americane, a spus secretarul de stat American, într-un comunicat.  Totodată, el a subliniat că soluţionarea “paşnică şi eficientă” a problemei “demonstrează rolul critic jucat de diplomaţie pentru a menţine securitatea şi forţa” SUA. 

‘În calitate de fost marinar eu însumi, cunosc importanţa pe care o au prezenţa navală în lume şi misiunea esenţială a marinei noastre în regiunea Golfului’, a menţionat şeful diplomaţiei americane. 

Citeşte şi: UPDATE. Cei zece militari americani reținuți în Iran au fost eliberați

Cei doi marinari – nouă bărbaţi şi o femeie – au fost reţinuţi mai puţin de 24 de ore, după interceptarea marţi după-amiază a două nave de patrulare ale Forţelor navale americane, în timp ce navigau în largul insulei Farsi, situată în nordul Golfului Persic. 

‘După ce au prezentat scuze, au fost eliberaţi în apele internaţionale’, întrucât ‘s-a dovedit că intrarea lor în apele teritoriale ale ţării nu a fost intenţionată’, au anunţat miercuri Gardienii Revoluţiei, forţa de elită a regimului de la Teheran. 

Pentagonul a confirmat miercuri eliberarea lor, precizând că, potrivit informaţiilor sale, aceştia nu au avut de suferit ‘în timpul scurtei lor detenţii’. Marina americană ‘va ancheta circumstanţele care au dus la prezenţa marinarilor în Iran’, a indicat Pentagonul

 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă