15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialKGB-ul transnistrean susține că nu a transportat materiale radioactive în Ucraina

KGB-ul transnistrean susține că nu a transportat materiale radioactive în Ucraina

KGB-ul transnistrean a dezminţit informaţiile prezentate luni de către Serviciul ucrainean de Securitate (SBU), potrivit cărora materialul radioactiv confiscat pe 30 aprilie în Cernăuţi ar proveni din Transnistria, potrivit site-ului oficial www.kgb-pmr.com,conform Mediafax.

Serviciul de securitate de la Tiraspol insistă, pe site, asupra faptului că în Transnistria nu există substanţe radioative şi acuză SBU că "dezinformează intenţionat opinia publică".

"KGB-ul îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu provocările din partea autorităţilor de la Kiev şi le recomandă acestora să se abţină de la insinuări care dezinformeză intenţionat opinia publică", afirmă Serviciul de securitate transnistrean, citat într-un comunicat.

Autorităţile de la Tiraspol au negat, de asemenea, că ar pregăti un atac militar împotriva Ucrainei şi că cetăţeni din regiunea transnistreană ar participa la activităţi care destabilizează situaţia din acest stat.

SBU a anunţat luni că a reţinut pe 30 aprilie, în regiunea Cernăuţi, nouă persoane care transportau 1,5 kilograme de material radioactiv, ce ar putea conţine izotopi de uraniu 235, provenind din Transnistria.

Potrivit Serviciului ucrainean de Securitate, persoanele reţinute sunt cetăţeni ai Ucrainei şi Rusiei.

Ministerul ucrainean de Interne a afirmat că materialul radioactiv, ascuns într-un container artizanal, era transportat din regiunea transnistreană într-un automobil cu numere de înmatriculare străine.

Anterior, SBU a anunţat că grupări paramilitare din regiunea separatistă Transnistria şi grupuri ruse au fost implicate în incidentele violente din Odesa, soldate cu peste 40 de morţi.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă