15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialKievul închide granița cu Peninsula Crimeea

Kievul închide granița cu Peninsula Crimeea

Autoritățile de la Kiev au închis luni, temporar, granița cu Peninsula Crimeea, anunță RIA Novosti.

”Din cauza situației tensionate din Republica Autonomă Crimeea punctele de trecere a frontierei și cele vamale au fost închise”, se arată într-un comunicat al guvernului ucrainean.

Agenția rusă de știri anunță că, după anexarea Crimeei, serviciul ucrainean de grăniceri a refuzat intrarea în țară a peste 11.000 de cetățeni ruși pentru a ”preveni pătrunderea radicalilor în Ucraina”.”

'Ministerul de Externe a fost însărcinat să aducă la cunoștința misiunilor diplomatice străine în Ucraina, precum și reprezentanțelor diplomatice și consulare ale Ucrainei închiderea temporară a punctelor de control și de trecere”,  se menționează într-un comunicat de presă al executivului ucrainean, citat de Agerpres.

Anterior, Kievul, după schimbarea puterii și anexarea Crimeii la Rusia, a interzis intrarea pe teritoriul său a cetățenilor ruși de sex masculin.

Președintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a declarat duminică, într-un interviu televizat, că practic conducerea Rusiei a declanșat un război pe teritoriul Ucrainei. Revoltele în regiuni sunt orchestrate de provocatori, printre care se numără și localnici. Dar toate acțiunile lor sunt coordonate dintr-un singur centru și acesta este situat pe teritoriul Rusiei, a afirmat Turcinov, citat de publicația electronică ucraineană Last24.info.

 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă