15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialKim Jong-un, operat după ce şi-a fracturat ambele glezne

Kim Jong-un, operat după ce şi-a fracturat ambele glezne

Kim Jong-un, liderul regimului nord-coreean ar fi fost operat la Phenian la jumătatea acestei luni, după ce şi-ar fi fracturat ambele glezne, el fiind încă internat în spital, a declarat o sursă pentru cotidianul sud-coreean Chosun, citat de Mediafax.

"Am auzit că Kim Jong-un s-a lovit la glezna dreaptă în iunie (…) şi a sfârşit prin a-şi fractura ambele glezne pentru că nu s-a tratat", a declarat sursa citată, care a vizitat recent Coreea de Nord.

Sursa a adăugat că Kim a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Clinica Bonghwa, un spital exclusivist pentru membrii de partid de rang înalt, la jumătatea lui septembrie, iar în prezent este în perioada de recuperare.

Un oficial din cadrul serviciilor de infomaţii a declarat că maşina oficială a lui Kim nu pare să fi părăsit Phenianul, prin urmare este posibil ca acesta să fi rămas în capitală.

Oficialul a afirmat că Kim este supraponderal şi pare să-şi fi luxat glezna în timpul unui tur istovitor la baze militare şi fabrici din zona Cuban. Kim are aproximativ 170 de centimetri înălţime şi a luat constant în greutate de la preluarea puterii.

Au fost speculaţii că obezitatea şi alcoolul i-au provocat gută. Kim a lipsit de la sesiunea parlamentară de joi din Phenian, iar un oficial guvernamental a declarat că este "improbabil ca un tânăr ca Kim Jong-un să fi lipsit de la Marea Adunare Populară doar pentru că are gută".

Televiziunea publică a recunoscut joi, în timpul unui reportaj, că Kim şchiopătează şi că este bolnav, mai arată Mediafax.

Serviciile de informaţii sud-coreene au aflat că o echipă de medici din Europa a mers recent în Coreea de Nord.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă