12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialKim Jong-un le transmite cercetătorilor să continue programul nuclear

Kim Jong-un le transmite cercetătorilor să continue programul nuclear

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a încurajat pe cercetători să lucreze în continuare la proiectul privind armele nucleare, conform Reuters, relatează Agerpres

Kim Jong-un i-a lăudat pe oamenii de știință, tehnicieni și muncitori pentru că au contribuit la ceea ce Coreea de Nord a susținut ar fi primul test reușit cu o bombă cu hidrogen, a scris presa de la Phenian.

Citește și: Coreea: Forțele americane, în alertă

Angajații l-au salutat cu entuziasm pe liderul nord-coreean, iar acesta a făcut o fotografie cu ei, a precizat agenția oficială de știri KCNA.

Testul de miercuri a stârnit proteste în întreaga lume, deși anunțul regimului că a testat o bombă cu hidrogen a fost primit cu scepticism în străinătate.

Experții au spus că analizele inițiale asupra seismului rezultat indică mai degrabă un test cu o bombă atomică, decât cu o bombă cu hidrogen, care este mult mai puternică.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă