17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialKremlinul califică drept "neproductive" discuţiile post factum despre Acordul de Asociere UE-Ucraina

Kremlinul califică drept “neproductive” discuţiile post factum despre Acordul de Asociere UE-Ucraina

Moscova consideră că este "neproductiv" să se discute despre Acordul de Asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană după încheierea acestuia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti, scrie Mediafax.

"Rusia, ca de obicei, este pregătită pentru un dialog, însă a discuta post factum despre ceva nu este productiv", a afirmat purtătorul de cuvânt, într-o emisiune a postului rus de televiziune Dojd. Potrivit lui Peskov, preşedintele rus, Vladimir Putin, a "enumerat în repetate rânduri" toate măsurile pe care Rusia va fi nevoită să le ia, dacă partea economică a Acordului de Asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană va fi pus în aplicare.

"De asemenea, partea rusă şi-a exprimat în repetate rânduri regretul faţă de refuzul Bruxelles-ulului de a discuta înainte de semnarea Acordului de Asociere despre posibilele consecinţe negative ale acestuia", a adăugat Peskov.

Recent, Rusia a anunţat că va introduce "măsuri de protecţie" împotriva Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei dacă se va dovedi că acordurile de asociere pe care aceste ţări le vor semna cu Uniunea Europeană vor afecta economia rusă, mai arată Mediafax.

Ucraina va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană pe 27 iunie, în aceeaşi zi cu Republica Moldova. Discuţii între UE, Rusia şi Ucraina sunt programate în iulie, pe tema efectelor semnării Acordului de Asociere. "Suntem pregătiţi să avem consultări în orice format", a dat asigurări ministrul rus de Externe, Serghei Lvrov.

Cele mai citite

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă