11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialKurzii au recuperat trupul unui ofițer rus, ucis de teroriștii ISIS

Kurzii au recuperat trupul unui ofițer rus, ucis de teroriștii ISIS

Forţele kurde au recuperat trupul neînsuflețit al unui ofiţer al forţelor speciale ruse din mâinile grupării teroriste Stat Islamic (SI), a anunţat miercuri o sursă din teren citată de AFP, informează Agerpres.

‘Unităţile pentru apărarea poporului kurd (YPG) au reuşit să obţină corpul unui soldat rus ucis în timpul luptelor de la Palmira şi care se afla în mâinile grupării SI’, a anunţat această sursă, fără a oferi alte detalii.

Un ofiţer al forţelor speciale ruse a fost ucis lângă Palmira, în timpul recuceririi oraşului antic din mâinile SI, a anunţat în 24 martie un responsabil militar rus, citat de agenţii de presă ruse. 

‘Un ofiţer al forţelor speciale ruse a fost ucis în regiunea Palmira, în timp ce repera ţinte ale teroriştilor din SI pentru lovituri ale avioanelor ruse’, a declarat pentru agenţia de presă Interfax un reprezentant al armatei ruse de la baza militară Hmeimim, situată în nord-vestul Siriei. 

‘Acest ofiţer se afla în misiune în ultimele zile, reperând ţintele cele mai importante ale SI şi transmiţând coordonate exacte pentru atacurile avioanelor ruse’, a adăugat el. 

Ofiţerul a fost ucis în timp ce le furniza avioanelor ruse propria poziţie pentru un atac aerian, după ce şi-a dat seama că a fost reperat de jihadiştii grupării SI şi încercuit, preferând să moară decât să fie capturat. 

Sursa citată de agenţiile ruse nu a precizat, totuşi, când exact a fost ucis acest membru al forţelor speciale ale Federaţiei Ruse.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă