19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialLa un an de la uciderea lui Michael Brown, polițiștii au împușcat,...

La un an de la uciderea lui Michael Brown, polițiștii au împușcat, din nou, un tânăr afroamerican

Un tânăr a fost împușcat de polițiști, în Ferguson, la un protest organizat la un an de când autoritățile au împușcat mortal un tânăr afroamerican, Michael Brown, potrivit Mediafax

Poliția căuta un suspect înarmat cu arme furate când l-au împușcat pe tânărul a cărui identitate nu a fost dezvăluită. În acest moment, tânărul se află în stare critică. 

Patru ofiţeri au fost suspendaţi, a anunţat şeful poliţiei din oraş, Jon Belmar.

În fotografiile de la locul incidentului apare un tânăr de culoare zăcând pe jos, într-o baltă de sânge.

Citește și: SUA: Zeci de manifestaţii în memoria lui Michael Brown

Uciderea tânărului de culoare Michael Brown, în vârstă de 18 ani, de către un ofiţer de poliţie alb, Darren Wilson, în august 2014, a provocat un val de proteste în întreaga Americă.

Crima a alimentat o mişcare de protest la nivel naţional împotriva prejudecăţilor rasiste ale poliţiştilor.

Împuşcături au fost auzite către ora locală 23.15, duminică, (luni, 7.15, ora României), în timp ce un număr important de persoane se aduna pe West Florissant Avenue, după o zi de comemorare sobră, fără incidente.

Belmar a declarat pentru jurnalişti că, după “un schimb de focuri între două grupuri”, suspectul, despre care poliţia credea că era înarmat, a plecat şi s-a întâlnit cu ofiţeri de poliţie care se aflau la bordul unui SUV fără însemne, dar cu girofarul pornit.

Citește și: Michael Brown, tânărul de culoare mort în Statele Unite a fost împuşcat de şase ori

Suspectul a tras asupra vehiculului, a declarat Belmar, iar detectivi în civili au răspuns deschizând focul din vehicul.

Bărbatul s-a refugiat în spatele unei clădiri şi a tras din nou către ofiţeri, a continuat şeful poliţiei, iar totţi cei patru au răspuns cu focuri de armă, rănindu-l.

Ofiţerii nu purtau camere de luat imagini de corp, a precizat el.

Belmar a catalogat incidentul drept “o tragedie pentru familia acestui bărbat şi ofiţerii implicaţi”.

Există “un grup mic de oameni, acolo, hotărâţi să se asigure că nu va prevala pacea”, a comentat Belmar.

Poliţiştii au folosit luni dimineaţa portavoce pentru a îndemna oamenii adunaţi la faţa locului să se disperseze. “Acesta nu mai este un protest paşnic”, au strigat ei.

“Intenţionăm să folosim muniţie chimică”, au avertizat poliţiştii la portavoce.

Martori oculari au afirmat în mesaje postate pe Twitter că poliţia folosea gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii.

Sute de persoane au stat tăcute timp de patru minute şi jumătate, duminică, în locul în care a fost omorât MichaelBrown, reprezentând numărul de ore cât cadavrul tânărului de culoare a zăcut pe stradă, nesupravegheat.

Corespondentul BBC Aleem Maqbool, care se află la Ferguson, afirmă că, la reuniunea de duminică, nu prea multe persoane au spus că simt că s-ar fi schimbat ceva de când a fost omorât Michael Brown, în urmă cu un an.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă