14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialLavrov, Kerry salută intrarea în vigoare a armistiţiului din Siria

Lavrov, Kerry salută intrarea în vigoare a armistiţiului din Siria

Ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov şi secretarul de stat american John Kerry au 'salutat' în cadrul unei convorbiri telefonice, intrarea în vigoare, vineri, la mijlocul nopţii, a unui armistiţiu în Siria, a anunţat sâmbătă Ministerul rus de Externe, relatează AFP, via Agerpres. 

'Şefii de diplomaţie rusă şi americană au salutat intrarea în vigoare a armistiţiului în Siria', a anunţat ministerul într-un comunicat.

Ei au 'discutat de asemenea modalităţi prin care armistiţiul să fie respectat în întregime, între care cea privind aprofundarea coordonării militare între Rusia şi SUA', menţionează sursa citată. 

În cursul convorbirii telefonice , cei doi responsabili 's-au axat pe perspectivele de reluare a negocierilor intersiriene pentru pace în cadrul Grupului internaţional de sprijin pentru Siria', se arată în comunicat.

Acordul de încetare a focului a intrat în vigoare sâmbătă la ora locală 00:00 (vineri ora 22:00 GMT).

Acordul iniţiat de Washington şi Moscova, de o amploare fără precedent de la declanşarea războiului între regimul sirian şi rebeli, a fost respectat sâmbătă în majoritatea principalelor oraşe din Siria.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă