19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialLavrov i-a solicitat lui Kerry sprijinul american pentru o misiune umanitară în...

Lavrov i-a solicitat lui Kerry sprijinul american pentru o misiune umanitară în Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei a solicitat, sâmbătă, sprijinul lui John Kerry pentru un proiect rus de misiune umanitară în estul Ucrainei, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Rus de Externe, Serghei Lavrov l-a sunat pe omologul său american John Kerry "pentru a sublinia necesitatea unor măsuri de urgenţă în vederea opririi crizei umanitare iminente în sud-estul" Ucrainei.

Lavrov "a îndemnat (Statele Unite) să sprijine iniţiativa rusă de mobilizare a unei misiuni umanitare în sud-estul (Ucrainei), în coordonare cu toate structurile internaţionale competente".

Kerry i-a răspuns că "o astfel de acţiune este pe cale de a fi efectuată cu autorităţile ucrainene", potrivit comunicatului diplomaţiei ruse.

Statele Unite au respins deja categoric propunerea rusă privind furnizarea de ajutor umanitar în Ucraina. "Orice intervenţie suplimentară a Rusiei în Ucraina ar fi total inacceptabilă şi considerată drept o invazie", a declarat vineri, la ONU, ambasadoarea americană Samantha Power.

Statele Unite acuză Rusia că a provocat criza din estul Ucrainei şi că livrează arme rebelilor separatişti proruşi.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă