12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLegea anti-terorism a trecut de Parlamentul francez. Ce prevede actul normativ

Legea anti-terorism a trecut de Parlamentul francez. Ce prevede actul normativ

O lege anti-terorism,care urmărește să faciliteze perchezițiile și reținerile de persoane, a fost adoptată, miercuri, de parlamentarii francezi, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Senatul a votat în favoarea proiectului de lege, care a trecut deja prin camera inferioară, Adunarea Naţională a Franţei, în martie. Legea va intra în vigoare odată ce va fi semnată de preşedintele francez Francois Hollande. 

Măsurile în propunere includ posibilitatea de a reţine persoane suspectate de activităţi teroriste până la patru ore în detenţie administrativă şi efectuarea de percheziţii ale locuinţelor pe timp de noapte. 

Legea ar urma să acorde puteri mai mari pentru controlul agenţilor şi spionajului şi combatanţii terorişti care se întorc din zone de conflict vor putea fi plasaţi în arest la domiciliu o lună, notează DPA. De asemenea, ea va acorda puteri sporite poliţiei în combaterea crimei organizate. 

Măsurile au făcut obiectul unor critici dure din partea grupurilor pentru drepturi civile şi drepturile omului, care susţin că măsurile excepţionale sub actuala stare de urgenţă în ţară ar putea deveni consacrate ca puteri zilnice ale poliţiei.

Legislaţia a fost elaborată în urma unei serii de atacuri la Paris în noiembrie 2015, care au făcut 130 de morţi în restaurante, cafenele, în afara unui stadion naţional şi într-o sală de spectacole, aminteşte DPA. 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă